Even voorstellen: wij zijn SOW Sustainability.

Terug naar Alle artikelen

Even voorstellen: wij zijn
SOW Sustainability.

Wij zijn SOW Sustainability – de duurzaamheidsexperts van Eindhoven. Een team dat erop gebrand is om de wereld iedere dag een beetje mooier te maken. Samen met jou. Met ondernemers, werknemers en professionals die hetzelfde willen. In dit artikel vertellen we je meer over wat we doen bij SOW en wat onze manier van werken nu zo uniek maakt. Later stellen we ook ons team aan je voor.

Bedrijven helpen om toekomstbestendig en duurzamer te ondernemen

SOW is opgericht om bedrijven te helpen toekomstbestendig en duurzamer te ondernemen. Dit is super belangrijk, gezien de vele uitdagingen waar we als maatschappij tegenaan lopen, zoals klimaatverandering en sociale ongelijkheid. Bij SOW willen we graag een bijdrage leveren aan een mooiere toekomst, voor alles dat leeft op deze wereld. Er zijn gelukkig steeds meer ondernemers die hieraan willen bijdragen en wij helpen ze daarbij.

Een duurzaamheidsstrategie gemaakt met medewerkers

Wij creëren een duurzaamheidsstrategie van binnenuit, samen met de werknemers. We geloven namelijk dat daar de kracht van de organisatie zit: in de mensen. Omdat zij degenen zijn die het echte verschil kunnen maken. Daarom staat het inspireren, activeren en trainen van medewerkers in onze methodiek centraal; denk aan workshops of de door onszelf ontwikkelde introductiecursus. We gaan op zoek naar dat wat mensen drijft, omdat vanuit die intrinsieke motivatie echte duurzame transformatie ontstaat. Van de mensen op de werkvloer tot de directie, we willen zoveel mogelijk mensen betrekken, raken en in beweging brengen. We zoeken en faciliteren de frontrunners, de koplopers, zodat zij voor de benodigde versnelling kunnen zorgen. Een organisatie maak je namelijk samen toekomstbestendig, niet enkel in het management team. Dat is ook echt hetgeen dat ons energie geeft, als we zien dat iedereen vanuit diens eigen kracht het verschil maakt. We planten samen het juiste zaadje, laten het samen opbloeien zodat jij vervolgens kunt oogsten en zelf de impact maakt.

Duurzaamheid verankeren binnen het bedrjif

Wanneer wij samen met een aantal medewerkers een robuuste duurzaamheidsstrategie hebben neergezet, is het natuurlijk tijd om stappen te gaan zetten: de strategie uitvoeren, resultaten monitoren en de duurzame KPIs integreren in de algehele bedrijfsstrategie. Ook hierbij helpen we graag, door aan het eind van ons traject nog voor een periode één dag in de week intern bij onze klanten te blijven hangen. Zo zorgen we ervoor dat het niet alleen bij een strategie blijft, maar trekken we de kar tot ieder project aangestuurd wordt door een medewerker die het helemaal onder controle heeft.

 

Wat betekent duurzaamheid?

En nu denk je misschien: duurzaamheid, wat moet ik daaronder verstaan? Het klopt namelijk helemaal dat duurzaamheid een containerbegrip is geworden. Als wij het over duurzaamheid hebben, dan hebben we het over de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties. Dit fungeert als een kompas voor onze wereld: 17 met elkaar verbonden werelddoelen met de focus op mens, planeet, welzijn, vrede en samenwerking. Duurzaamheid is namelijk veel meer dan klimaat alleen. Het is ‘er zijn op de lange termijn’ en dat houdt in dat het ook houdbaar moet zijn voor mensen. Wij gebruiken de SDGs als framework om jouw organisatie richting te laten  kiezen en focus aan te brengen. Het verbinden van de SDGs aan de strategie, levert een organisatie veel op. Het biedt houvast, vergroot het vertrouwen in je organisatie en helpt je om over je acties te communiceren en partnerships te sluiten op de thema’s.

Waarom duurzaam ondernemen?

Om als organisatie relevant te blijven in een duurzame toekomst, is het essentieel om duurzaamheid te verankeren in je organisatie. Bedrijven die dit doen, creëren waarde en voorsprong. Business for good is niet voor niets good business. Je wordt er een aantrekkelijke werkgever van, het helpt je voorsorteren op wetgeving en levert je een concurrentievoordeel op. Als je snel begint 😉

De oprichters

SOW Sustainability is opgericht door Mirjam van Laarhoven en Jacklien Quirijnen. Beiden gestart vanuit onze eigen onderneming, samengebracht door onze gedeelde passie voor de planeet. Al snel kwamen we erachter dat we elkaar goed aanvullen en zo allebei kunnen doen waar we het allerblijst van worden. 

Jacklien houdt van avontuur, filosoferen, een lekker potje dansen en gezelligheid. Ze is verliefd op de natuur en wil deze dan ook graag beschermen. Haar kracht ligt in het aanbrengen van structuur en het behalen van resultaten. Ze duikt graag de materie in en wil dat alles klopt. Jacklien zorgt voor een sterke duurzaamheidsstrategie en blijft vaak ook nog hangen om de implementatie te verzekeren.

Mirjam is één grote brok energie en wil die energie graag overdragen aan anderen. Haar achtergrond in lesgeven en duurzaamheid (met name circulariteit) komen bij SOW perfect samen: mensen inspireren, activeren en faciliteren over alles wat met duurzaamheid te maken heeft, doet Mirjam het liefst. Je ziet haar dus vaak voor de groep staan bij workshops en sessies.   

We delen onze passie voor duurzaamheid graag met je!

Sow Sustainability – wij zaaien, jullie oogsten.