HOE KUN JIJ AAN DE SLAG OM TE VERDUURZAMEN?

Duurzaamheidsactivatie traject om medewerkers op te leiden en te activeren zelf impact te gaan maken.

Duurzaamheidsactivatie traject

Wij faciliteren teambuildings- en opleidingssessies voor jouw medewerkers zodat het thema leuk wordt én zodat er ambassadeurs op staan om impact te gaan maken!

Onder ‘Boek Direct’ vind je verschillende sessies die we hierbij inzetten.

De Verduurzamingskoers - Verduurzamingstraject voor groepen bedrijven om écht werk te maken van hun verduurzaming.

De Verduurzamingskoers

Samen met jouw bedrijf doorloop je de drie fasen van verduurzaming:

 1. Inspireren en activeren van jouw medewerkers en ambassadeurs (het Duurzaamheidsactivatietraject);
 2. Creëren van jouw duurzaamheidsstrategie door jouw ambassadeurs, gefaciliteerd door onze SOW-experts;
 3. Implementeren van de bepaalde duurzaamheidsstrategie door jouw ambassadeurs ondersteund door onze SOW-experts.

Dit traject kun je alleen met jouw bedrijf doorlopen of je kunt deelnamen aan De Verduurzamingskoers voor groepen bedrijven (check hieronder de brochure voor het groepstraject).

 

Duurzaamheidsimplementatie ondersteuning waarbij een SOW-expert jou helpt om met jouw verduurzamingsuitdagingen aan de slag te gaan.

Duurzaamheids- implementatie-ondersteuning

Er komt een verduurzamingscoach 1 á 2 dagen in de week jou helpen werk te maken van duurzaamheid. Dat kan op twee manieren:

 • Op projectbasis als je nog geen duurzaamheidsstrategie hebt geformuleerd maar wel wat taken hebt liggen
 • Voor langere termijn wanneer je een projectleider zoekt om de eerder bepaalde strategie te implementeren.

WIE GINGEN JE VOOR?

Over de introductiecursus (onderdeel van het activatietraject):

 Als je op zoek ben naar nieuwe inzichten om eindelijk te starten met duurzamer leven/ondernemen volg dan deze cursus.

Bernard Joosten - Klimaatbaas Uitjesbazen

Over het strategietraject:

Het strategietraject was erg leerrijk. We kregen verschillende handvaten aangereikt en zijn op een erg gestructureerde manier van ‘wazig’ naar concrete acties gegaan. Ik zou het traject aanbevelen aan bedrijven die willen verduurzamen, maar hulp kunnen gebruiken bij het bepalen van de richting.

Sven van Eester – Moonen Packaging

Over duurzaamheids-implementatieondersteuning:

Binnen Ecorus zijn we zeer blij met de werkzaamheden en persoonlijkheid van onze verduurzamingscoach Tahnee. Als opdrachtgever ben ik ook erg tevreden over haar output als duurzaamheidsmanager en de kennelijk grote gunfactor die ze geniet binnen onze organisatie. Ze weet haarzelf sociaal en soepel te positioneren binnen de organisatie en met haar pragmatische opstelling; lukt het ons vooralsnog om de uitdagingen het hoofd te bieden die op ons zeer snel groeiende organisatie afkomt. Hoewel ze extern is, voelt het voor ons alsof ze onderdeel is van de vast kern en we hopen nog lang te kunnen genieten van de samenwerking”

Fubin Lu - Ecorus

Wat levert het jou op?

 

Om als organisatie relevant te blijven in een duurzame toekomst, is het essentieel om duurzaamheid te verankeren in je organisatie. Bedrijven die dit doen, creëren waarde en voorsprong. Business for good is niet voor niets good business. Wat levert je dat op? Nou, onder andere dit:

 

   • Aantrekkelijker werkgeverschap
   • Voorsorteren op wetgeving
   • Concurrentievoordeel (mits je snel begint)
   • Verhoogde marges
   • Betere resource management
   • Het verkleinen van ondernemingsrisico’s

Let's get to work. Let's make impact.

ONZE DEFINITIE VAN DUURZAAMHEID

Duurzaamheid is een containerbegrip geworden, maar wat verstaan we eronder? Als wij het hebben over duurzaamheid, sluiten we graag aan bij Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties, omdat het fungeert als een kompas voor onze wereld. Het zijn 17 met elkaar verbonden werelddoelen met de focus op mens, planeet, welzijn, vrede en samenwerking. Duurzaamheid is veel meer dan klimaat alleen. Het is streven naar ecologische, sociale én economische duurzaamheid. Het is, ‘er zijn op de lange termijn’.

In onze methodiek zetten wij de SDGs in om de organisatie te helpen richting te kiezen. Je kunt als mens en als organisatie niet alles, dus focus aanbrengen is nodig. Het verbinden van de SDGs aan de strategie, levert een organisatie veel op. Het biedt houvast, vergroot het vertrouwen in je organisatie en helpt je om over je acties te communiceren en partnerships te sluiten op de thema’s.