WIE ZIJN WIJ?

DE DUURZAAMHEIDSEXPERTS VAN EINDHOVEN

SOW – Seeding Sustainability is een initiatief van Mirjam van Laarhoven en Jacklien Quirijnen.

Duurzaamheidsexperts die erop zijn gebrand om de wereld iedere dag een beetje mooier te maken. Samen met jou! Met ondernemers, werknemers en professionals die hetzelfde willen!

Hoe we dat doen? We kijken naar wat mensen drijft. Om vanuit die drive de juiste verbindingen te leggen om samen een positieve bijdrage te leveren op ecologisch, sociaal én economisch vlak. We planten samen het juiste zaadje, laten het samen opbloeien zodat jij vervolgens kunt oogsten en zelf de impact maakt!

Om daartoe te komen hebben we diverse tools en methodieken ontwikkeld. Zoals een introductiecursus, een verdiepingscursus duurzaam leiderschap en een werkmethode om tot een integrale duurzaamheidsstrategie te komen waarmee een organisatie resultaten kan boeken. Alles om bedrijven en individuele professionals te helpen om écht duurzame stappen te zetten.

Doe je mee?

De enige toekomst is een duurzame toekomst. Bedrijven kunnen met hun creativiteit en innovatieve vermogen hierin snel grote stappen zetten.

Facts & figures:

 • Studie: Master Werktuigbouwkunde en Master docent natuurkunde
 • Heeft gewerkt als: Duurzaamheidsmanager, circular design engineer, docent, zwemtrainer, receptioniste en schoonmaakmedewerker
 • Word blij van: Gezelligheid om mij heen, rommelen in de tuin en innovatie
 • Is trots op: de vele mensen die ik heb mogen inspireren en mijn gezinnetje
 • Klimaatuitdaging: kort douchen in de winter en nog minder kaas eten…
 • Klimaattrots: het besef van waar en hoe ik persoonlijk het beste impact kan maken en hiermee elke dag aan de slag te kunnen zijn.

Mirjam van Laarhoven

Founder SeDGe, Co-Founder SOW
“Die zachte G hoor je al van verre aankomen”

  

Natuur, mensen en het leven, daar hou ik van! Daarom vind ik het belangrijk respectvol met mensen én de omgeving om te gaan. Vroeger werd wel eens gezegd “daar heb je haar weer, Moeder Natuur”, als ik geschokt reageerde als er een kauwgom op de grond werd gegooid. Ik wil gewoon graag een bijdrage leveren aan een toekomstbestendige wereld. En dat is nodig, aangezien we op dit moment het systeem misbruiken (op sociaal en ecologisch vlak) en we simpelweg veel beter weten én kunnen!

Ik ben ervan overtuigd dat je pas écht impact kan maken wanneer je iets doet waar je goed in bent. Iets waarvan je energie krijgt en waar je trots op bent. Daarom heb ik na een paar jaar mijn rol in een corporate op het gebied van circulariteit verruild voor een rol als duurzaamheidsmanager in een kleinere onderneming en facilitator van workshops en trainingen.

Deze ervaringen resulteerden uiteindelijk in wat ik nu doe: meer mensen faciliteren ook het verschil te maken. Mensen die snel door willen én kunnen! Zoveel energie krijg ik ervan om deelnemers het ‘aha! Zo kan het ook!’-moment te laten ervaren waarna ze zelf ook impact gaan maken. Daar doe ik het voor. Daarom vind ik het super om voor (grote) groepen te staan en ze altijd op interactieve wijze aan de slag te laten gaan. Het is een droom om mijn ervaring als docent, ervaring met design thinking en systems thinking in een corporate en ervaring met hands-on strategie maken in het MKB te mogen combineren met een berg aan enthousiasme en energie tijdens workshops en key-notes.

Facts & figures:

 • Studie: Master Ondernemingsrecht | HBO Management, Economie & Recht
 • Heeft gewerkt als: projectmanager, advocaat, cafetaria-medewerkster & vakkenvuller
 • Word blij van: Wandelen door de bergen, live muziek, gezelligheid en filosoferen
 • Is trots op: de mooie samenwerkingen die resulteren in échte impact maken en het uitlopen van de marathon in New York
 • Klimaatuitdaging: duurzamer reizen en minder water gebruiken (als fervent badderaar is dat soms lastig)
 • Klimaattrots: de prachtige 2e hands kleding die ik gevonden heb in Antwerpen

Jacklien Quirijnen

Founder Oaq, Co-Founder SOW

“Kan doorvragen als de beste”

 

Van jongs af aan ben ik verliefd op de natuur. Van buiten spelen tot het donker wordt, tot hardlopen in de bossen, duiken in de zee en lange hikes maken door de bergen. Ik heb ontdekt hoe prachtig maar ook hoe fragiel onze planeet is. Daarom ben ik gedreven om moeder aarde te helpen en iedere dag positieve impact te maken.

Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn impact kan vergroten door daarbij samen te werken met bedrijven. Omdat bedrijven bij uitstek de slachtkracht, creativiteit en het innovatieve vermogen hebben om deze transitie naar een toekomstbestendige wereld te versnellen.

Afkomstig uit een ondernemersfamilie vind ik het geweldig om met ondernemers, teams en professionals samen te werken. Daarbij duik ik graag de inhoud in en wil ik het kousje van de naad weten. Iets wat ik heb overgehouden uit mijn tijd als advocaat denk ik. Als strategisch denker analyseer ik of alle plannen kloppen en daag ik het management uit wanneer dat nodig is. De juiste verbindingen maken en teamgenoten met de juiste kennis en tools helpen stappen te zetten is wat ik in onze trajecten doe. Daarbij laat ik me graag inspireren door andere organisaties, specialisten en idealisten uit verschillende werkvelden.   

Samen de strategie uitstippelen, dat vertalen naar concrete plannen om vervolgens resultaten te boeken, daar word ik echt blij van!

Één + Éen = Drie

 

1 + 1 = 3. Zo ervaren wij onze samenwerking! Ieder vanuit onze eigen onderneming gestart (Mirjam met SeDGe en Jacklien met Oaq) hebben onze wegen zich al vroeg gekruist. Onze gedeelde passie voor onze planeet bracht ons samen. Wat begon als vooral gewoon een leuke samenwerking groeide uit tot het besef dat we onze krachten het beste kunnen bundelen om zo meer impact kunnen maken. Zo is SOW-Seeding Sustainability ontstaan!

En wat blijkt? We vullen elkaar perfect aan. Zo kunnen we ieder doen wat we het allerliefste doen! Goed he? En wat is dat dan?

Mirjam is één grote brok energie en wil die energie graag overdragen aan anderen. Mensen inspireren, activeren en faciliteren over alles wat met duurzaamheid te maken heeft, doet Mirjam het liefst. Dus neemt zij de leiding in de workshop en sessies die we doen en zie je haar regelmatig op het podium staan als keynotespeaker, dagvoorzitter en presentator.  

Jacklien duikt graag de materie en wil dat alles klopt. Daarnaast houdt ze heel erg van structuur en is ze erop gebrand resultaten te behalen. In de trajecten die wij doen haalt zij informatie op, stelt ze kritische vragen, werkt ze details uit en zorgt ze ervoor dat alles op rolletjes loopt. Als de strategie staat, blijft Jacklien daarnaast graag nog wat langer bij organisaties hangen om te zorgen dat de strategie ook daadwerkelijk wordt uitgerold, dat vooruitgang wordt geboekt en er een goede overdracht plaatsvindt met de interne frontrunners of de duurzaamheidsmanager.

Deze samenwerking blijkt een gouden formule: 1+1 = 3. Ben je benieuwd hoe dit er in de praktijk aan toe gaat? Boek vrijblijvend een 30-minuten-gesprek en we laten het je zien 😉.

SOW maakt onderdeel uit van het ecosysteem van The Upgrade Society

The Upgrade Society (TUS) levert onder andere een platform gebaseerd op artificiële intelligentie. TUS matcht teams zodat teamleden samen het best samenwerken en impact maken. Zoals op duurzaamheid, waarbij wij als experts de teams coachen en opleiden wanneer hier behoefte aan is. Onze trainingen en cursussen zijn daarom opgebouwd in de academy van The Upgrade Society. Kijk voor meer informatie over The Upgrade Society, het cursusaanbod en challenges voor teams op www.theupgradesociety.com